FARKLI GELİŞEN BİR ÇOCUĞA SAHİP OLMAK
FARKLI GELİŞEN BİR ÇOCUĞA SAHİP OLMAK
Çocuğun gelişiminin farklı olması ise sosyal açıdan gelişimini olumsuz yönde etkiler.
AİLE EĞİTİMİ AMACI VE ÖNEMİ
AİLE EĞİTİMİ AMACI VE ÖNEMİ
Aile eğitimleri anne ve babalara davranış değiştirme becerilerini öğretmek böylece çocuklarının davranış ve öğrenme güçlükleri ile doğrudan çalışmalarını sağlamaktır.
BRAKİAL PLEKSUS YARALANMALARI
BRAKİAL PLEKSUS YARALANMALARI
Brakial pleksus yaralanmaları, yeni doğanlarda ve çocuklarda görülen, hayat boyu süren çok uzun süre takip ve rehabilitasyon gerektiren bir yaralanmadır.
ÇOCUKLARA UYGULANAN PSİKOLOJİK TESTLER
ÇOCUKLARA UYGULANAN PSİKOLOJİK TESTLER
DİKKAT VE ALGI TESTLERİ OKUL OLGUNLUĞU TESTLERİ GELİŞİM TESTLERİ PSİKOLOJİK PROBLEMLERİ BELİRLEME TESTLERİ ZEKA TESTLERİ
DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, yaygın görülen bir sorun olsa da konu ile ilgili ailelerin bilinçsizliği çocukların doğru gelişimini engelliyor. Bu çocuklarda dikkat sorunları, aşırı ve kontrolsüz hareketlilik yaşıtlarından fazladır......
DİL, KONUŞMA VE İLETİŞİM BOZUKLUKLARI
Dil, konuşma, iletişim ve yutma bozukluklarının değerlendirilmesi ve tedavisi ile yaşam kalitesinin iyileştirilmesi çalışmalarını alanında uzman özel eğitim öğretmenleri, fizyoterapist ve psikologlar tarafından her çocuk için gereksinimlerini göz önüne alınarak planlanır ve uygulanır.
HİPOTONİK BEBEK (GEVŞEK BEBEK)
Hipotonik Bebek yerçekimine karşı kas direncinin azalması sonucunda ortaya çıkan kas gevşekliği durumu olarak tanımlanır. Hiptonisi olan bebeklerin kendi ağırlıklarını taşıyamamaları ve yerçekimine karşı hareketi oluşturamadıkları gözlemlenir.
DAVRANIŞ BOZUKLUKLARI
DAVRANIŞ BOZUKLUKLARI
Çocuklar gelişim döneminde yaşadıkları problemleri çözemediklerinde veya engel yaşadıklarında çocuk sorunların çözümünü ileri ki yaşlara ertelemektedir Bu durumun sonunda ise davranış bozukluğu oluşmaktadır.
DOWN SENDROMU
DOWN SENDROMU
Down Sendromu,genetik sebeplerden dolayı en sık görülen zihinsel engele yol açan bozukluktur.
ÖZEL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ
Öğrenme güçlüğü bireyin zekası normal ve normalin üzerinde olmasına rağmen sözlü ve yazılı dili kullanma ve anlamada, konuşma, okuma, yazma, heceleme, matematiksel hesaplamalar yapmada, sosyal algılama, kendini idare etme, iletişim kurma alanlarında kendini gösteren nörolojik kökenli gelişimsel bir bozukluktur.
OTIZM
Otizm kapalı bir kutu ve keşfedilmeyi bekleyen kocaman bir cevherdir. Otizm konusunda okuduğunuz türlü makaleler, yazılan binlerce yazı, umutlarınız, korkularınız, hayalleriniz, yaşadığınız zorluklar, hayal kırıklıkları...
MİKROSEFALİ-HİDROSEFALİ
Yeni doğanın doğumdan hemen sonra vücut ölçümleri yapılır. Özellikle baş çevresi ölçümü çocuğun gelişimi hakkında şifreler barındırır.
MUSKÜLER DISTROFI
Muskuler distofi genetik, genellikle çocukluk çağında başlayan, ilerleyici kas kuvvetsizlikleri ile kendini gösteren çocukluk çağlarında bazı sinyaller veren kas yıkımına bağlı bir rahatsızlıktır.
ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER VE ÖZBAKIM BECERİLERİ
Tuvalet eğitimi, yemek yeme ve giyinme becerileri en temel özbakım becerileridir. Bu becerileri el-yüz yıkama, diş fırçalama, burun temizliği ve banyo yapma beceriler izler. Bu sürekliliğin sonunda tırnak bakımı, cilt bakımı, kozmetik ürünlerinin kullanımı, saç bakımı ve cinsel organların temizliği gelir. Ayrıca günlük yaşam işlerini yerine getirme yeteneği özbakımın niteliğini etkiler.
ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLER
18 yaşından önce ortaya çıkan zihinsel işlevler ile kavramsal, sosyal ve pratik uyum becerilerinde anlamlı sınırlılıklar görülen yetersizlik durumudur.
OTİZM SPEKTRUM BOZUKLUĞUNDA BESLENMENİN ÖNEMİ
Otizmli çocuklar için eğitim ne kadar önemliyse beslenme de bir o kadar önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Otizmli çocuklarda beslenme problemi oldukça yaygındır. Anormal beslenme alışkanlıkları, çiğneme güçlüğü, besinleri dokusuna, kokusuna ve rengine göre reddetme sık görülmektedir.
SEREBRAL PALSY (BEYİN FELCİ)
SEREBRAL PALSY (BEYİN FELCİ)
Genellikle beynin oksijensiz kalması sonucu ortaya çıkması muhtemeldir.Hayat boyu süren bir süreci kapsar ve beyin-kas ilişkisini önemli ölçüde etkiler. Nörolojik bir rahatsızlıktır.